De wetswinkel is geopend op maandag en woensdag van 18:15 uur tot 19:30 uur

Vacatures

Wetswinkel Delfland

– Vacatures

Wetswinkel Delfland zoekt weer nieuwe radiomedewerkers!
Ben jij een enthousiaste (HBO of WO) rechtenstudent en lijkt het jou leuk om de inwoners van Delft op de radio bij te praten over juridische thema’s? En ben jij voor 1,5 jaar beschikbaar? Dan zoeken wij jou! Solliciteren kan tot en met 28 februari 2023. 
De Wetswinkel Delfland is een stichting die gratis juridisch advies aan de inwoners van Delft en omstreken verstrekt. Twee keer per maand op maandagavond van 19.00 – 20.00 uur organiseren wij een radio uitzending bij Omroep Delft Radio, genaamd Meesterlijk Recht. In dit programma behandelen we actuele thema’s die juridisch gerelateerd zijn, bijvoorbeeld: aansprakelijkheid en schadevergoeding, het vuurwerkverbod, het schietincident van Alec Baldwin, het muziekrecht naar aanleiding van de verkoop van de muziekrechten door Justin Bieber, MH17 en de schending van de mensenrechten in Qatar. De radiomedewerkers zijn geheel vrij in de keuze van onderwerpen, waardoor zij een eigen draai kunnen geven aan het programma. Elke uitzending wordt in beginsel door twee of drie medewerkers georganiseerd.
Wat wij bieden:– Een unieke kans om op de radio te komen en je passie voor het recht met de inwoners van Delft en omstreken te delen! – Daarnaast zal je onderdeel uitmaken van het team van de Wetswinkel, welke naast radiomedewerkers bestaat uit juridisch adviseurs. Wij zijn een gezellig en enthousiast team dat volledig bestaat uit studenten. We organiseren zowel formele als informele uitjes, zoals kantoorbezoeken en borrels! – Ook bieden wij jou de mogelijkheid om naast de werkzaamheden als radiomedewerker aan de slag te gaan als juridisch adviseur, mits je in het bezit bent van een WO propedeuse; zie voor meer informatie hierover de vacature op https://lnkd.in/eedKsFWZ.
Ben jij in het bezit van een juridische HBO- of WO-propedeuse en ben jij gedurende 1,5 jaar twee keer per maand beschikbaar? En wil jij als vrijwilliger ons team komen versterken? Stuur dan jouw cv, motivatiebrief en cijferlijst naar personeel@wetswinkeldelfland.nl.

Interesse om als juridisch adviseur aan de slag te gaan?

Het insturen van jouw sollicitatiestukken kan gedurende het hele jaar.

Wie zoeken wij?

Als WO-studenten Rechtsgeleerdheid is het mogelijk om te solliciteren bij Wetswinkel Delfland.

Wij zijn opzoek naar een student die:

  • Gemotiveerd is en voor wie de cliënt op de eerste plaats komt;
  • In het bezit is van de propedeuse WO Rechtsgeleerdheid;
  • Bereid is drie à vier spreekuren per maand te draaien;
  • Ten minste 1,5 jaar beschikbaar is.

Wat bieden wij?

Wetswinkel Delfland biedt jou de uitgelegen kans om de theorie toe te passen in de praktijk. Je leert juridische adviezen te schrijven, gesprekken te voeren met cliënten en juridisch onderzoek te doen. Daarnaast kun je meegaan naar kantoorbezoeken en bezoeken we andere juridische instellingen. Verder neem je deel aan een van onze commissies. Binnen de Wetswinkel kun je deelnemen aan de PR-commissie, de Acquisitiecommissie of de Personeelscommissie. Tot slot bieden we jou de mogelijkheid om te spreken op de radio. Wetswinkel Delfland heeft haar eigen radioprogramma bij Stadsradio Delft genaamd “Meesterlijk Recht”. Eens in de twee weken gaan onze juridisch adviseurs dieper in op een actueel juridisch gerelateerd onderwerp. Wij bieden hiermee de unieke mogelijkheid om jouw juridische kennis te verspreiden onder de luisteraars in Delft en omgeving.

Solliciteren

Zie jij werken bij Wetswinkel Delfland wel zitten en pas jij binnen het profiel? Stuur dan jouw motivatiebrief, CV en cijferlijst naar personeel@wetswinkeldelfland.nl.