De Wetswinkel Delfland is een organisatie die gratis juridisch advies aan de inwoners van Delft, Pijnacker, Den Haag en omstreken aanbiedt. Met uitzondering van het Belastingrecht behandelen wij zaken vanuit elk rechtsgebied.

De adviseurs van de Wetswinkel zijn rechtenstudenten van de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Onze enthousiaste en ijverige adviseurs voorzien onze cliënten van scherp en correct advies op maat. Vaak heeft een adviseur een rechtsgebied eigen gemaakt. Met deze specialistische kennis kan de adviseur met verdiepende kennis in uw antwoorden voorzien of een collega met de benodigde specialistische kennis vragen om hulp ten behoeve van uw zaak.

Naast adviseren vertegenwoordigt de Wetswinkel cliënten bij gerechtelijke procedures van kleinere belangen. Hierbij kunt u denken aan het opstellen en indienen van processtukken, het onderzoeken van het dossier en het spreken namens cliënt voor de rechter.

Als laatst verzorgt de Wetswinkel juridische workshops en cursussen voor scholieren. Hierbij besteden wij aandacht aan juridische onderwerpen die de scholieren aanspreken. Vaak zijn dit onderwerpen die zij in hun dagelijks leven tegenkomen, zoals de rechten en plichten van de scholier bij hun eerste bijbaantje.